Absolicon breddar försäljningen till fler marknader

Intresset är stort och växande. Flera aktörer driver idag konkret arbete med mål att förvärva produktionslinor av Absolicon. Processerna är krävande och för att för att ha kapacitet att arbeta med de som ligger närmast avslut har Absolicon under en period strypt inflödet av nya intressenter från andra marknader. Nu måste säljkapaciteten utökas för att återstarta den uppsökande marknadsföringen.

Absolicon ska sälja hundratals produktionslinor i världen och har nu processer i flera länder som bolaget tror kommer att leda till försäljning. Men nuvarande personalstyrka begränsar antalet länder som kan bearbetas.

Förhandlingar pågår eller avsiktsförklaringar har tecknats med aktörer i Chile, Marocco, Spanien, Frankrike, Tyskland, Danmark, Grekland, Uganda, Kenya, Botswana, Zimbabwe, Egypten, Zambia, Sydafrika och Indien. Efter det har arbetet med fler aktörer i andra länder temporärt stoppats. [edit: sedan artikeln skrevs har en produktionslina sålts till Sydafrika, se pressrelease 2019-06-17]

– Absolicon har genomfört en omorganisation och skall nu rekrytera ytterligare säljare och stödpersonal för att kunna ta hand om fler av de kunder som kontaktar oss och åter börja att aktivt söka upp nya kunder, säger Joakim Byström, vd för Absolicon.

De nya säljverktygen med korta förklarande videoklipp riktade direkt till olika industrier och det kraftfulla simuleringsverktyget Fältsimulatorn (se sidan 3), förväntas ge ett stort inflöde både av industrier som vill byta från fossila bränslen till solvärme och av intressenter på produktionslinor.

– Vi gör nu en mindre kapital-anskaffning för att bredda försäljningen till fler marknader. Nu lägger vi förfrågningar åt sidan för att fokusera på våra hetaste länder. Det vore ett slöseri att inte smida medan järnet är varmt, menar Byström.

Startpriset för en produktionslina är 40 miljoner kronor. Om köparen är kreditvärdig kan linan levereras på avbetalning med låg ränta. Linan är återbetald redan efter 60 MW levererade solfångare.

Stäng Stäng

Nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Absolicon direkt via e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Senaste nytt

Absolicon builds Europe's largest solar thermal field for district heating with small concentrated parabolic troughs

The Swedish Energy Agency has granted € 800 000 in co-financing to Absolicon's demonstration plant for large-scale...

Läs vidare...