Absolicon installerar solfångare i Chile

Den vidsträckta nationalparken i Chile behövde energi. Lösningen blev koncentrerad solenergi. Den senaste ordern är den tredje i samarbetet för att leverera el och värme till de avlägset belägna hotellanläggningar som uppförs i området Patagonien.

– Anläggningarna ger besökarna tillgång till varmt vatten och elektricitet, även när de övernattar på områdets mest avlägsna hotell, berättar Cesar Ibarra, Absolicon.

Samarbetet med det chilenska projektet har pågått i drygt ett år och Absolicons personal har på plats hjälpt till med de första installationerna.

– Stiftelsen som äger nationalparken har valt att investera i framtidens solenergi som är lätt att uppgradera i takt med teknikutvecklingen berättar Cesar Ibarra.

Solenergi växer snabbt i världen och i Tyskland kommer idag 4% av all elström från solceller, 20 TWh per år. I länder som Chile förväntas den nya energitekniken kunna revolutionera energiproduktionen. En solenergianläggning genererar både el och värme, på en del marknader finns det även möjlighet att få bra betalt för elektricitet som matas ut på nätet.

– Med solens hjälp kan varje byggnad producera egen energi. Vi ser stora fördelar med koncentrerad solenergi, säger Cesar Ibarra.

 

 Publicerad 2011-01-25

Stäng Stäng

Nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Absolicon direkt via e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Senaste nytt

Absolicon builds Europe's largest solar thermal field for district heating with small concentrated parabolic troughs

The Swedish Energy Agency has granted € 800 000 in co-financing to Absolicon's demonstration plant for large-scale...

Läs vidare...