Absolicon kan bli årets miljöteknikföretag

Härnösandsföretaget Absolicon är bland de tjugo noga utvalda svenska spetsföretag företagen som har stor potential att bli världsledande inom sitt område. Den 27 september skall företaget presentera sitt affärskoncept på Stockholm Cleantech Venture Day för att försöka vinna priset som årets svenska miljöteknikföretag.

- Vi är glada över att vårt arbete uppmärksammas. Koncentrerad solenergi är en viktig del av lösningen på världens energiproblem, berättar Joakim Byström, en av grundarna av Absolicon.

Absolicon har nyligen levererat Sverige största hybridsolfångaranläggning till Sundsvall Energi. Anläggningen som ger energi till Stödebadet följer solen under dagen och genererar både el och värme. Företaget har också nyligen levererat solfångare för ångproduktion till Grekland.

- Att vara miljöteknikföretagare är en ständig tävling om kunder, pengar och kompetens, menar Joakim. Vi är med i det här för att vinna!

I takt med stigande oljepriser har intresset för att ta vara på solenergi i stora byggnader som industrier, hotell och sjukhus ökat och Absolicon har förfrågningar från hela världen.

- Kriterierna för att nomineras är bland annat att företaget ska ha en innovativ produkt med internationellt stor potential och en tydligt formulerad affärsplan med vision. Företaget ska vara verksamt och ha tjänster och produkter som reducerar människans påverkan på miljön säger Hanna Eriksson Lagerberg, affärsutvecklare, Stockholm Cleantech.

Stockholm Cleantech Venture Day är en av flera aktiviteter som syftar till att stärka och utveckla miljöteknikföretag i Sverige. Dagen arrangeras av STING, Stockholm Innovation & Growth AB och Stockholm Cleantech. Vid årets event kommer även ett 60-tal investerare att besöka företagen.

 

 Publicerad 2012-09-06


Stäng Stäng

Nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Absolicon direkt via e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Senaste nytt

Absolicon builds Europe's largest solar thermal field for district heating with small concentrated parabolic troughs

The Swedish Energy Agency has granted € 800 000 in co-financing to Absolicon's demonstration plant for large-scale...

Läs vidare...