Absolicon nya materialsatsning beviljas 890 000 kr av Vinnova

Absolicon har startat en ny verksamhet för att bli materialleverantör till solfångarlinorna. Vinnova ger nu Absolicon 890 000 kr för att utveckla bättre täckglas till solfångare.

En del i Absolicons arbete för att bli materialleverantör är att ta fram nya material. För att utveckla täckglaset samarbetar Absolicon med forskningsinstitutet RISE (där numera glasforskningsinstitutet ingår).

Nu beviljar Vinnova projektet ”Utveckling av funktionella ytbeläggningar på täckglaset för produktion av effektivare solfångare” som drivs av Absolicon, RISE Research Institutes of Sweden och Umeå Universitet. Forskningsmedlen kommer från Vinnovas utlysning ”Materialbaserad konkurrenskraft”.

- Det är uppmuntrande att Vinnova ser samma stora potential som vi i den nya metod för behandla glas som vi vill utveckla, säger Erik Zäll, industridoktorand vid Umeå Universitet.

Projektet är en förstudie för ett större forskningsprojekt om metoder att förbättra glasets egenskaper och finansieringsgraden är 92%.

Stäng Stäng

Nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Absolicon direkt via e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Senaste nytt

Collaboration on improved energy storage

Absolicon has written a letter of intent with Prof. Dr. Kasper Moth-Poulsen from Chalmers University of Technology, who...

Läs vidare...