Absolicon och Industrial Solar tillsammans i Jordanien


Se filmen som presenterar Industrial Solars installation hos RAM Pharma i Amman!

 

När Världsbanken och Jordaniens miljödepartement anordnar konferens om potentialen för industriell solvärme står två av Industrial Solars installationer i fokus.

Att använda koncentrerad solenergi för värmeproduktion kallas internationellt ”Concentrating Solar Heat (CSH)” till skillnad om man producerar elektricitet, ”Concentrated Solar Power (CSP)”.

En av Världsbankens första aktiviteter i programmet är en internationell konferens i Jordaniens huvudstad Amman 18 – 19 september 2018. Från Absolicon deltar Carlo Semeraro. Konferens ska presentera hur koncentrerad solenergi kan generera värme och visa hur den tekniken är nödvändig för att nå klimatmålen.

Det tyska solenergiföretaget Industrial Solar (som Absolicon nyligen förvärvat) står i centrum för konferensen eftersom de introducerat tekniken med koncentrerad solvärme i Jordanien.

Världsbanken menar att i Mellanöstern och Nordafrika (MENA) där solinstrålningen är hög finns en enorm potential för CSH. Under konferensen kommer man besöka två av Industrial Solars installationer. Industrierna RAM Pharma och JTI som båda har investerat i Industrial Solars Fresnel-solfångare öppnar sina dörrar för att visa hur de ersatt fossila bränslen med koncentrerad solenergi.

Läs Världsbankens pressmeddelande:
http://cmimarseille.org/menacspkip/world-bank-jordans-ministry-environment-partner-promote-concentrating-solar-heat/

Se filmen från RAM Pharma:
https://www.youtube.com/watch?v=ibiUoACea6o

Stäng Stäng

Nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Absolicon direkt via e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Senaste nytt

Absolicon builds Europe's largest solar thermal field for district heating with small concentrated parabolic troughs

The Swedish Energy Agency has granted € 800 000 in co-financing to Absolicon's demonstration plant for large-scale...

Läs vidare...