Absolicon skänker julgåva till Läkare Utan Gränser

Absolicon och Logosol har tagit initiativet till att Höga Kusten Industrigrupp i samarbete med fastighetsmannen Roger Akelius skänker en halv miljon till Läkare Utan Gränser i december.

– Läkare Utan Gränser är en av de organisationer som kan göra skillnad för offren för kriget i Syrien och i andra oroshärdar, säger Joakim Byström som är initiativtagare till insamlingen och VD för solenergibolaget Absolicon.

I Höga Kusten Industrigruppsamverkar regionens ledande teknik- och exportföretag i frågor som rör regionalt samarbete, kompetensförsörjning, forskning och utveckling. Tillsammans representerar företagen en stor del av regionens export och några tusen anställda.

– Företagen i Höga Kusten Industrigrupp arbetar på en global marknad och vi såg en möjlighet att tillsammans göra skillnad för människor i utsatta områden, säger Malte Frisk, VD på Logosol, ordförande i Höga Kusten Industrigrupp och den som lett insamlingsarbetet.

Att möjligheten var extra intressant just nu beror på initiativet från finansmannen Roger Akelius att dubbla varje krona som skänks till den humanitära organisationen Läkare Utan Gränser under december.

– Vi företag skänker tillsammans cirka 250 000 kronor och eftersom Akelius dubblar så innebär det en halv miljon kronor till Läkare Utan Gränser, berättar Malte Frisk.

Bland de företag som skänker 25 000 kr vardera finns Absolicon, Logosol, Edmo Lift, Elpress, Stringo, Haglöf och Mondi Dynäs medan många fler företag bidrar med liknande belopp.

Mer information om Höga Kusten Industrigrupp, medlemsföretagen och initiativet på www.hkig.se

 

Publicerad 2016-12-16

Stäng Stäng

Nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Absolicon direkt via e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Senaste nytt

Absolicon builds Europe's largest solar thermal field for district heating with small concentrated parabolic troughs

The Swedish Energy Agency has granted € 800 000 in co-financing to Absolicon's demonstration plant for large-scale...

Läs vidare...