Var med i vårt team på Kiva

Khalid från Palestina som lånar till solfångare

Khalid från Palestina som fått låna till solpaneler för varmvatten.

Absolicon är medlem i Kiva, en organisation som gör det möjligt för användare att via Internet låna ut pengar till entreprenörer i utvecklingsländer. Nu har vi startat ett Absolicon Team där du kan gå med. Det är symboliska belopp som lånas ut, men de ger stor effekt på möjligheterna för vanliga människor att låna pengar där de stora bankerna inte är aktiva.

Det är viktig att företag engagerar sig i samhällets utveckling. Absolicon har valt en lite annorlunda väg för att bidra – vi sponsrar inga idrottslag utan har engagerat oss i mikrolån som stödjer hållbar utveckling i utvecklingsländer genom organisationen Kiva.

Kiva förmedlar pengar från företag och privatpersoner till organisationer som ger mikrolån där de vanliga bankerna inte finns, främst i utvecklingsländer.Man väljer ett projekt man vill stödja och lånar sedan ut $25, pengar som man sedan hoppas få återbetalda så att man kan låna ut dem igen och igen. Hittills har alla Absolicons lån återbetalats i tid.

- Vi ger gröna lån som främjar en hållbar utveckling och helst till solenergiinvesteringar. Vi vill på alla sätt stödja investeringar i miljövänlig teknik i utvecklingsländer. Kiva gör det möjligt för vanliga privatpersoner i Sverige att vara med och ge mikrolån och vi skulle gärna se att fler engagerade sig i organisationen, säger Joakim Byström, vd.

En av Absolicons låntagare är Khalid från Palestina. Han behöver pengar till ett system med solpaneler för att kunna få varmvatten till huset där han bor med sin familj.

Genom att arbeta tillsammans i ett team kan man hitta en gemenskap med andra personer som också brinner för samma sak. Det är enkelt att gå med i Absolicons team på Kiva och sedan låna ut $25 (ca 200 kr).

>Läs mer om vårt team på Kiva!

Kiva logotyp

 

Publicerad 2015-11-10

Stäng Stäng

Nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Absolicon direkt via e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Senaste nytt

Absolicon builds Europe's largest solar thermal field for district heating with small concentrated parabolic troughs

The Swedish Energy Agency has granted € 800 000 in co-financing to Absolicon's demonstration plant for large-scale...

Läs vidare...