Absolicons solfångare får bruksmodell-skydd i Kina

Absolicon har mottagit besked om att uppfinningen ”Holder for securing as fluid tube to a trough-formed solar collector” beviljats bruksmodell-skydd i Kina. Bruksmodellen ingår i en patentfamilj där motsvarande internationella patentansökan sedan tidigare resulterat i en positiv bedömning av PCT-myndigheten (Patent Cooperation Treaty).  

Det beviljade bruksmodell-skyddet (”Certificate of Patent for Utility Model”)  beskriver hur man kan öka värmeutbytet i Absolicons koncentrerande solfångare. Lösningen innehåller en anpassad hållare för receiverröret som ökar den exponerade ytan. Receiverhållaren är designad för solfångaren T160 men kommer att fungera även i kommande modeller.

- Denna uppfinning kommer att höja verkningsgraden i våra solfångare och vi är därför glada att den nu skyddas även på den kinesiska marknaden, säger Patrik Blidefalk, patentingenjör och IPR Manager på Absolicon.

Absolicon har nu sammanlagt tio beviljade eller ansökta patentfamiljer på solfångartekniken.

I fem patentfamiljer finns ett eller flera patent redan beviljade i Sverige eller utomlands. De beviljade patenten gäller produktionslinan, utformningen av solfångaren samt generering av el och värme samtidigt från ett mottagarrör. Fem patentfamiljer handläggs fortfarande.

Stäng Stäng

Nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Absolicon direkt via e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Senaste nytt

Absolicon builds Europe's largest solar thermal field for district heating with small concentrated parabolic troughs

The Swedish Energy Agency has granted € 800 000 in co-financing to Absolicon's demonstration plant for large-scale...

Läs vidare...