Arbetet med produktionslinan fortsätter enligt plan

Inom några veckor är Absolicons första produktionslina klar för provkörning och leverans till Kina.

Kinesiska Heli New Energy har gjort den andra delbetalningen om 5,2 miljoner CNY och har sammanlagt betalt 10,4 miljoner CNY. Som säkerhet för förskottsbetalningarna har Absolicon har utställt bankgarantier om 6,4 miljoner CNY. Sammanlagt är affären på 19,5 miljoner CNY, i dagens kurs 24,5 miljoner SEK.

Vi har åter besökt underleverantörer i Shanghai-området som skall leverera insatsvaror till produktionslinorna i Kina och Sverige. Intrycket är mycket gott, de leverantörer vi tillsammans med en lokal konsult har valt ut är professionella och kvalitetsmedvetna.

Under december 2017 kommer produktionslinan var klar och Heli New Energi kommer till Sverige för att godkänna leveransen och få utbildning. Produktionslinan kommer att provköras och de producerade solfångarna verifieras för att vara av samma höga kvalité som vi testat på SPF i sommar.

Under första kvartalet 2018 kommer produktionslinan ställas upp i Sichuan. Det kinesiska nyåret infaller i februari vilket riskerar kommer att försena arbetet något.

Parallellt påbörjas installationen av produktionslina nummer två hos Absolicon i Härnösand. Den andra produktionslinan beräknas klar andra kvartalet 2018.

Under 2018 kommer Absolicons att ta emot många gäster som kommer till Härnösand för att se den robotiserade produktionslinan i syfte att investera i egna solfångarfabriker.

 

Publicerad 2017-11-23
Stäng Stäng

Nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Absolicon direkt via e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Senaste nytt

Collectors on site for Kenya tea installation

All solar collectors are now on site for Absolicon pilot installation in Kericho, Kenya. The installation is part of...

Läs vidare...