Asian Development Bank har valt ut Absolicon

Asian Development Bank och WWF har valt ut Absolicon som ett av femtio företag att presentera sin koncentrerande solfångarteknik på Asia-Pacific Summit on Low Carbon Technology i 19-21 oktober 2016 i den kinesiska staden Changsha.

Efter klimatöverenskommelsen i Paris intensifierar de internationella institutionerna sitt klimatarbete, och det gynnar de företag som utvecklar lösningar som fasar ut kol och olja. Asian Development Bank arrangerar i oktober 2016 Asia-Pacific Summit on Low Carbon Technology och har bjudit in Absolicon att presentera sin koncentrerande solfångarteknik.

Konferensen är ett samarbete med staden Changsha och samlar företag som är experter på teknik för en värld med låga koldioxidutsläpp samt aktörer som arbetar med tekniköverföring och investeringar. Världsnaturfonden WWF i Kina har hjälpt Asian Development Bank att välja ut företagen.

− Det är spännande att man i Kina på den här nivån återigen väljer ut oss på Absolicon när man vill visa på lösningar för att minska koldioxidutsläppen, kommenterar vd Joakim Byström. Detta blir ytterligare en plattform för oss och vår kinesiska partner för att bygga relationer i Kinas olika regioner.

Asian Development Bank är en av de multilaterala investeringsbanker som finansierar stora statliga och privata regionala investeringar i världen med motsvarande 1000 miljarder kronor i kapital. Största finansiärer av banken är Japan och USA. Målet är att minska fattigdomen i Asien och Stillahavsområdet.

Världsnaturfonden WWF har genom sitt program Climate Solver i snart tio år identifierat företag vars produkter kan bidra till att lösa klimatfrågan och uppmärksammade redan år 2008 Absolicons koncentrerande solfångare.

Changsha har 7 miljoner innevånare och är provinshuvudstad i Hunanprovinsen i sydöstra Kina. Staden är ett av Kinas tjugo viktigaste ekonomiska centra men har också stora problem med luftföroreningar från koleldning, industrier och trafik.

http://en.aplctsummit.com/

 

Publicerad 2016-10-05

Stäng Stäng

Nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Absolicon direkt via e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Senaste nytt

Absolicon builds Europe's largest solar thermal field for district heating with small concentrated parabolic troughs

The Swedish Energy Agency has granted € 800 000 in co-financing to Absolicon's demonstration plant for large-scale...

Läs vidare...