Bokslutskommuniké 2018

>> Ladda ner delårsrapport oktober-december 2018 !

Försäljningsarbetet av produktionslinor fortsätter. Parallellt har Absolicon har under kvartalet förvärvat 50% i Solar++ och därefter sålt en indunstare som har stor marknadspotential, Industrial Solar har delats ut till Absolicons aktieägare och vi har fått 5 miljoner för pilotinstallationer i Kenya.

De senaste oroande nyheterna om klimatet med hoten mot korallrev och insekter sätter fokus på hur viktigt det är att världens städer och industrier snabbt ställer om till solenergi. De multinationella företagen med IKEA och H&M i spetsen har förstått att industriproduktionen kommer att fyrdubblas till år 2050 samtidigt som nettoutsläppen av koldioxid måste minska till noll.

Under kvartalet har vi arbetat systematiskt med försäljningsarbete, men har parallellt fått våra pilotanläggningar i Kenya finansierade med 5 MSEK av NCF, förvärvat Solar++ som sedan direkt tagit en order på en indunstare om 4,5 MSEK, delat ut Industrial Solar till Absolicons aktieägare samt fått den levererade produktionslinan i Sichuan godkänd av kunden. Två projekt relaterade till Absolicon har fått ny forskningsfinansiering.

Stäng Stäng

Nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Absolicon direkt via e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Senaste nytt

Absolicon builds Europe's largest solar thermal field for district heating with small concentrated parabolic troughs

The Swedish Energy Agency has granted € 800 000 in co-financing to Absolicon's demonstration plant for large-scale...

Läs vidare...