CAD konstruktör

Vi utvecklar i Solid Works nära tillverkningen där ingenjörer och tekniker bygger prototyper ihop. Du är praktiskt lagd och kan konstruera mekaniska lösningar i huvudet.

Se filmen om hur det är att arbeta på Absolicon:

Lyssna till när vd Joakim Byström presenterar tjänsten:

Tjänstebeskrivning

Även om CAD-ritningarna är viktiga, så är det din förmåga att konstruera och lösa problem som är det centrala.

Vi tror du är en sådan person som arbetat så länge och intensivt med produktutveckling och konstruktion att du kan se konstruktionslösningar för din inre blick och konstruera med slutna ögon.

På din fritid vet vi att du har ett brinnande teknikintresse och att du konstruerar och bygger även på helger och kvällar. Kanske du jobbat inne med hobbyprojekt kring elektronik och mekanik eller ute med fordon och renovering.

Absolicon har en komplett prototypverkstad med svarvar, CNC-fräs, 3D-skrivare och all tänkbar verkstadsutrusning, så de idéer du arbetar med kan vi tillsammans själva snabbt bygga prototyper av. Vi har nyligen köpt Microsoft Hololens för att kunna göra 3D visualiseringar av våra modeller.

Det är höga krav på de produkter som vi skapar – de måste vara oerhört billiga att massproducera och skall klara sig utomhus i 25 år utan att tappa i verkningsgrad. Vi följer en standard, ISO 9806, som skall garantera att solfångarna har hög kvalité.

Det tekniska teamet på Absolicon är 7 personer, och vi skall nu komplettera det med två personer ytterligare, kanske en person som är lite mer åt CAD och en person som mer vill arbeta med prototyper.

Förutom att utveckla solfångarna så bygger vi nyckelfärdiga robotiserade produktionslinor där två sexaxliga robotar tillverkar en ny solfångare var sjätte minut. Även om Absolicon arbetar tillsammans med duktiga underkonsulter som är experter på produktionslinor så är detta en viktig del av teamets arbete.

De flesta som jobbar med teknik på Absolicon har även egna privata sidoprojekt som de pysslar med efter arbetstid. Här finns alla resurser för det och vi ställer iordning utrymmen när det önskas.

Välkommen till Absolicon och våra stora utmaningar!

 

Sista ansökningsdatum 12 juli. Skicka CV och personligt brev till ekonomi@absolicon.com

 

Publicerad 2017-06-05

Stäng Stäng

Nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Absolicon direkt via e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Senaste nytt

Collectors on site for Kenya tea installation

All solar collectors are now on site for Absolicon pilot installation in Kericho, Kenya. The installation is part of...

Läs vidare...