Delårsrapport tredje kvartalet 2018

>> Ladda ner kvartalsredovisningen och läs om våra aktiviteter runt om i världen!

Absolicon har under kvartalet delat ut Industrial Solar till sina aktieägare, arbetat på produktionslinan i Kina, finansierat vår materialsatsning och fått robotarna på plats i Härnösand.

Förvärvet, utdelningen och den kommande noteringen av Industrial Solar har varit en seger för ledningen på Absolicon. Att genomföra hela processen på bara fyra månader tror jag är rätt unikt i Sverige. Absolicons aktieägare fick två aktier i Industrial Solar för varje aktie i Absolicon och första handelsdag är planerad till 15 januari. Samarbetet är viktigt för att öka försäljningskapaciteten och kompetensen.

Nu går vi vidare med förvärvet av 50% i Saravanos Solar++ AB. Bolaget skall bli Absolicons dörröppnare till de multinationella bolagen och erbjuda industriell utrustning som drivs med koncentrerande solfångare!

Försäljning av nya produktionslinor står dock i fokus. Solfångarfabriken i Kina är slutgodkänd och att nu ha robotarna på plats även i Härnösand är ytterligare ett viktigt steg för Absolicon.

Materialsatsningen har bra fart framåt. Nya samarbeten har inletts och Vinnova tillfört 890 kkr i finansiering. Vidare rapporter!

FN:s klimatpanel IPCC släppte efter rapporteringsperiodens slut den 8 oktober en specialrapport som pekar på skillnaden om våra politiker klarar skapa ramverk som ger 1,5 graders global temperaturökning jämfört med 2 grader. Vinsterna är enorma.

Det är också tydligt att den koldioxid som vi idag släpper ut kommer våra barn få ta ner ur atmosfären igen och försöka stoppa tillbaka ner i marken. Rapport visar med stor tydlighet hur bråttom det är att stoppa förbränningen av fossila bränslen.

Vår strategi att sälja produktionslinor för koncentrerande solfångare har en multiplikatoreffekt som innebär att vi snabbt kan ersätta stora mängder fossila bränslen i de regioner som satsar. Det innebär också goda affärer för våra köpare av produktionslinor.

Joakim Byström
vd Absolicon Solar Collector AB

 

Stäng Stäng

Nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Absolicon direkt via e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Senaste nytt

Absolicon builds Europe's largest solar thermal field for district heating with small concentrated parabolic troughs

The Swedish Energy Agency has granted € 800 000 in co-financing to Absolicon's demonstration plant for large-scale...

Läs vidare...