Delårsrapport tredje kvartalet 2019 – intresset ökar & ramavtal i Kenya

Solenergi blir allt hetare för storföretagen och ytterligare ett ramavtal om en produktionslina har tecknats, nu i Kenya. Samtidigt mobiliserar länderna för att nå noll i koldioxidutsläpp.

De senaste månaderna har vi utarbetat fler affärsförslag än någonsin. Bryggerijättar, stora energibolag, mejerier, stora gruvföretag – alla verkar plötsligt fått upp ögonen för att olja och gas kan ersättas med koncentrerad solenergi!

Delvis beror det på att vår egen försäljningsavdelning nu är en trimmad grupp av specialister som driver de övriga avdelningarna på Absolicon framför sig. En stor skillnad jämfört med när Absolicon i huvudsak var en forskningsorganisation.

Uppmärksamheten är smickrande och det är spännande att dansa med de stora elefanterna, men samtidigt måste vi fokusera på de affärer som vi har här och nu.

Det är med stor stolthet som jag kan presentera att vi nu har två ramavtal tecknade om produktionslinor. Förutom Greenline Africa i Sydafrika så har Absolicon 30 september 2019 tecknat ett ramavtal med Ariya Finergy i Kenya.

Vårt målmedvetna arbete i Kenya där vi byggt ett projekt kring teindustrin tillsammans med WWF men även deltagit i konferenser, träffat industriorganisationer och gjort simuleringar till potentiella kunder har givit resultat. Ariya är ett spännande bolag som har goda finansiella förankringar och möjlighet att inte bara köpa produktionslinan utan också kunna finansiera solfångarkundernas investeringar.

Båda ramavtalen kommer i länder som vi prioriterat och vi ser att vårt arbetssätt fungerar. Nu bearbetar vi fler länder samtidigt som vi stöttar Sydafrika och Kenya. Det är fortfarande mycket arbete kvar innan linorna är betalda och levererade.

Insatserna höjs i klimatarbetet. I takt med att klimatförändringarna gör sig kännbara runt om i världen och de regionala klimatprognoserna blir allt mer påtagliga tvingas regeringarna till handling.

Inför öppningsmötet med FN:s generalförsamling anordnade generalsekreterare Antonio Guterres ett extrainsatt möte ”Climate Action Summit 2019” den 23 september. Efteråt kunde han rapportera att 77 länder, tio regioner och 102 städer åtagit sig att nå netto noll i utsläpp av koldioxid till år 2050.

Världen mobiliserar, men det går för långsamt och kommer att krävas en våldsam spurt för att hinna ikapp. Absolicons strategi att sälja produktionslinor innebär att vi mobiliserar en stor tillverkningskapacitet parallellt i många olika länder och regioner.

Nyckeltal Q3 2019

Tredje kvartalet 2019-07-01 – 2019-09-30

Nettoomsättningen uppgick till: 434 (1 935) KSEK

Rörelseresultatet (EBIT) uppgick till: – 4 745 (-2 719) KSEK

Resultatet per aktie uppgick till: -3,12 (-2,33) SEK

Perioden 2019-01-01 – 2019-09-30

Nettoomsättningen uppgick till: 1 522 (24 788) KSEK

Rörelseresultatet (EBIT) uppgick till: – 12 943 (- 222) KSEK

Resultatet per aktie uppgick till: – 8,53 (0,18) SEK

Kontakt

Joakim Byström vd Absolicon Solar Collector AB

E-post: joakim@absolicon.com

tel: 0611-557000

Pressbilder

 

Stäng Stäng

Nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Absolicon direkt via e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Senaste nytt

Greenline Africa announces first part of framework agreement

The South African company Greenline Africa has announced the first part in the framework agreement on Absolicon's...

Läs vidare...