Fabriksinspektion av solfångarfabriken med Heli

Produktionslinan som skall skickas till Kina är nu monterad till 90% och vi har tillverkat de första Absolicon T160 i den nya linan.

Från Heli New Energy som köpt Absolicons första produktionslina för koncentrerande solfångare har ett team om tre personer från Kina varit på plats för inspektion. Under inspektionen körde vi linan och kunde producera T160 med cykeltid under de utlovade 6 minuter som motsvarar 100 000 m2 per år i produktionskapacitet. Yuan Hau (vd Heli) samt fabrikscheferna Ning Fugui och Zhao Hongbo har kontrollerat att linan överensstämmer med avtalet och fått utbildning i hur Absolicons solfångarsystem fungerar.

Från Absolicon har vi varit ett stort team som (tillsammans med Deng Xiaoyan som översatt till kinesiska) gått igenom all den dokumentation som ingår i leveransen. Under inspektionen har vi gemensamt hittat några små saker som skall förändras – bland annat hur kabelstegarna skall dras och hur material skall transporteras för att passa bättre i Kina.

Vi kommer nu göra klar linan vilket beräknas ta fem veckor och sedan skall linan skickas med container och monteras i Kina.

>> Läs om stegen i leveransen 

 

 

Fotograf Fredrik Larsson, Umeå

Stäng Stäng

Nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Absolicon direkt via e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Senaste nytt

Collectors on site for Kenya tea installation

All solar collectors are now on site for Absolicon pilot installation in Kericho, Kenya. The installation is part of...

Läs vidare...