Förhandling om leverans av produktionslina till Kina

Absolicon förhandlar om att leverera en första produktionslina för bolagets koncentrerande och solföljande solfångare till Kina.

Under våren 2016 har Absolicon förhandlat med kinesiska företag om att sälja en nyckelfärdig produktionslina till Kina. Detta skulle avsevärt accelerera Absolicons ursprungliga affärsplan och arbetet har därför prioriterats i bolaget.

− Kontakterna började med att en kinesisk borgmästare besökte Absolicon 2014. Han har därefter sökt lämpliga företag i sin region för oss att samarbeta med, berättar Anders Rammsy, exportsäljare på Absolicon.

Leveransförberedelser

Parallellt med förhandlingarna i Kina har Absolicon upprättat planer och genomfört leverans­förberedelser tillsammans med underleverantörer. Absolicon har även inlett rekryteringar av ytterligare personal.

Lovande men osäker

Förhandlingarna är inne i sin slutfas och enligt kunden kommer Absolicon under hösten 2016 att kunna påbörja leveransen. Ordervärdet är mellan 20 och 25 miljoner.

Absolicons erfarenhet är dock att denna typ av projekt ofta försenas och att ordern fram till första betalning sker måste betraktas som osäker. Styrelsen bedömer emellertid att de pågående förhandlingarna nu nått ett skede där information om projektet bör offentliggöras.

Kinesiska marknaden söker lösningar för industriell solvärme

Klart är att den kinesiska marknaden skulle kunna svälja ett stort antal produktionslinor för att förse kinesiska industriföretag och fjärrvärmenät med koncentrerad solenergi inom de närmaste åren.

− Arbetet har givit oss stor kunskap om hur vi skall arbeta i Kina och om just denna förhandling inte skulle komma i mål kommer vi att gå vidare med fler potentiella partner i Kina, menar Joakim Byström, vd på Absolicon.

Kina är världens största marknad för förnyelsebar energi och i den 13:e femårsplanen som antogs i mars 2016 pekas miljöteknik ut om ett av sex prioriterade områden.

 

Mer information finns i Absolicons delårsrapport 2016 Q2 som släpps 2016-06-30,
se
>> Investerare >> Finansiell Information

 

Publicerad 2016-08-30

Stäng Stäng

Nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Absolicon direkt via e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Senaste nytt

Absolicon builds Europe's largest solar thermal field for district heating with small concentrated parabolic troughs

The Swedish Energy Agency has granted € 800 000 in co-financing to Absolicon's demonstration plant for large-scale...

Läs vidare...