Industrial Solar på Spotlight

Installation av Fresnelsolfångaren LF-11 som kan generera värme upp till 400 grader på ett industritak i Jordanien.

Idag tisdag 15 januari är första handelsdagen i solenergiföretaget Industrial Solar. Bolaget är inriktat på att bygga solvärme till industrier med temperaturer upp till 400 grader. Den senaste installationen på en fabrik i Jordanien levererar 270-gradig ånga som både driver processer och en ångdriven kylanläggning.

Joakim Byström, vd Absolicon Solar Collector AB, arrangerade under 2018 så att bolaget, med bas i tyska Freiburg, förvärvades och delades ut till Absolicons aktieägare. Läs om förvärvet.

- Industrial Solar har unik kompetens för att bygga nyckelfärdiga solvärmeinstallationer på industrier, kunskap som kommer betyda mycket nu när flera multinationella företag lovat helt sluta med fossila bränslen och få noll i koldioxidutsläpp till år 2030, berättar Joakim Byström som även är styrelseordförande i Industrial Solar.

I december 2018 genomfördes en företrädesemission på 6.20 kr/aktie som tillförde drygt 15 miljoner kronor. Bolaget har nu sammanlagt 7 621 582 aktier. Aktien handlas på Spotlight under koden ISHE.

Stäng Stäng

Nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Absolicon direkt via e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Senaste nytt

Al Homsi Group BVI signs framework agreement on the acquisition of a production line in Cyprus

Al Homsi Group BVI (AHG BVI) | Enterprise Design & Engineering Contracting Services Group has signed a framework...

Läs vidare...