Indien – en spännande marknad för Absolicon

Absolicon presenteras med en film producerad av Energimyndigheten

Energimyndighetens driver ett projekt för att hjälpa svenska företag etablera sig i Indien, India-Sweden Innovations Accelerator. Absolicon deltar sedan 2017 i det programmet.

Indien är en mycket spännande framtida marknad för koncentrerad solenergi med hög solinstrålning, inga egna oljetillgångar och en växande industri som skall förse drygt en miljard människor med livsmedel och konsumtionsvaror. Indien är också en viktig underleverantör för t.ex. H&M och Ikea. Men infrastrukturen är svag och det kommer att ta lång tid att modernisera industrin.

I Indien arbetar dock ministeriet för förnyelsebar energi MNRE målmedvetet tillsammans med FN:s industriutvecklingsorganisation UNIDO och Global Environmental Fund, GEF, för att få de indiska industrierna att övergå till solenergi. Man har infört ett stödsystem som ger industrier stöd för installationer, 30% i bidrag och 45% i fördelaktiga lån. Industrin behöver bara betala 25% vid leveransen. Systemet administreras av Indian Renewable Energy Development Agency (IREDA). Det finns även pengar för att hjälpa igång lokal produktion.

- Indien och Kina är de länder som tydligast politiskt signalerar att deras industrier skall använda solenergi för sina processer, berättar Joakim Byström.

Energimyndigheten har producerat ett marknadsföringsmaterial för Absolicon, bland annat en film från Energiparken i Härnösand (på engelska).

>> Film för presentation i Indien

 

 

Publicerad 2017-05-01

Stäng Stäng

Nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Absolicon direkt via e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Senaste nytt

Al Homsi Group BVI signs framework agreement on the acquisition of a production line in Cyprus

Al Homsi Group BVI (AHG BVI) | Enterprise Design & Engineering Contracting Services Group has signed a framework...

Läs vidare...