Kenyabesök vid Härnösands Energipark

Ambassadör från Kenya besökte Härnösands Energipark

Studiebesöket på Härnösands Energipark. Från vänster: Ambassadörens rådgivare Daniel K. Kottut. Joakim Byström, Absolicon, Thomas Q Nilsson kommunalråd Härnösand och Ms Purity W. Muhindi ambassadör Kenya.

En hållbar utveckling i östra Afrika betyder stora satsningar på solenergi. När Kenyas ambassadör besökte Västernorrland under två dagar var installationen av Absolicons X10 solkraftverk ett av de mest uppskattade studiebesöken.


Trots att det är mitt i vintern produceras värme i Härnösands Energipark. Den soliga vinterdagen var perfekt för ett studiebesök och ambassadören Ms Purity W. Muhindi visade stort intresse för Absolicons solfångare. Joakim Byström fanns på plats för att berätta mer om installationen.

– Afrika är en spännande marknad för oss, det här är andra gången vi träffar ambassadören och visar vår teknik, berättar Joakim Byström.

Syftet med ambassadörens besök i Västernorrland har varit att knyta affärskontakter och skapa kunskapsutbyten som främjar utvecklingen i Kenya.

Solfångare från Absolicon producerar el och värme mitt i vintern

Trots att det är mitt i vintern produceras värme av de solstrålar som träffar solfångarens reflektorer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Publicerad 2012-02-08

 

 

Stäng Stäng

Nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Absolicon direkt via e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Senaste nytt

Seminar in Addis Ababa Nov 21st

Zero CO2 and reduced energy costs – advantages for African industries. Use Solar Thermal for increased completeness in...

Läs vidare...