Kinesiska Heli New Energy klart med 40 MSEK i aktiekapital

Uppdatering 22 december 2016 om arbetet på kinesiska marknaden

Absolicon utvecklar solfångare för koncentrerad solenergi. Under 2016 har bolaget förhandlat med kinesiska partners om att sätta upp en första produktionslina i Kina.

Våra kinesiska partners har bildat ett Joint Venture, Sichuan ZhongQian Heli New Energy Technology Co., Ltd i Sichuanprovinsen. Under december har Heli New Energy arbetat med att få ”business license” och bankkonto vilket nu är klart.

Heli New Energy har bildats med 30 miljoner RMB (motsvarande 40 MSEK) i aktiekapital, vilket tillsammans med tillkommande krediter skulle räcka både för förvärv av produktionslina och för beställningar i Kina av material för de första stora solfångarfälten.

Avtalet beskriver hur produktionslinan skall betalas i förskott i olika steg och med besiktningar i Sverige. För varje steg ställer Absolicon genom sin bank ut bankgarantier vilka som mest motsvarar ca 30% av den totala köpeskillingen om 20-25 MSEK.

Under december har vi gjort mindre förändringar av bankgarantins utformning vilka ännu ej godkänts av vår kinesiska motpart, men i övrigt är vi överens om avtal och leveransvillkor. Vi väntar nu bara på underskrift på kontraktet från Heli New Energy som kan komma imorgon eller inom några veckor.

Vår erfarenhet är att denna typ av affärer ofta drar ut på tiden, men vi ser att processen går stadigt framåt steg för steg.

 

Publicerad 2016-12-22

Stäng Stäng

Nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Absolicon direkt via e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Senaste nytt

Absolicon builds Europe's largest solar thermal field for district heating with small concentrated parabolic troughs

The Swedish Energy Agency has granted € 800 000 in co-financing to Absolicon's demonstration plant for large-scale...

Läs vidare...