Klart med order från Colgate-Palmolive

Absolicon har i samarbete med Solar++ erhållit en order från Colgate-Palmolive. Ordervärdet uppgår till cirka 500 000 svenska kronor. Solfångarna från Absolicon ska bidra med trycksatt hetvatten i tillverkningsprocessen på en av Colgate-Palmolives fabriker i Grekland. Leverans beräknas ske under våren 2018.

- Den här är en viktig order för Absolicon och ett genombrott för vår teknik. Som okänd leverantör kan det vara svårt att komma in i de multinationella företagen med nya energilösningar. Nu har vi tagit första steget och det öppnar för nya affärsmöjligheter, säger Joakim Byström, vd Absolicon.

Ordern från Colgate-Palmolive är ett direkt resultat från Absolicons samarbete med ledningen för det grekiska företaget Saravanos Process S/A. Företaget har etablerat ett helägt dotterbolag i Sverige som Absolicon förvaltar, Saravanos Solar++ AB.

- Saravanos industrikontakter i Grekland är till stor nytta för oss. Absolicon har dessutom gjort en pilotinstallation i Aten som fått många besökare från multinationella företag som söker nya energilösningar för att kunna minska användningen av fossila bränslen.

Colgate-Palmolive är ett multinationellt företag som tillverkar rengöringsmedel, tandkräm, tvål och andra hudvårdsprodukter. Företaget driver över 300 fabriker.

Absolicons Jonatan Mossegård och Mikael Ekman vid bolagets pilotinstallation i Grekland sommaren 2017.

Stäng Stäng

Nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Absolicon direkt via e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Senaste nytt

Collaboration on improved energy storage

Absolicon has written a letter of intent with Prof. Dr. Kasper Moth-Poulsen from Chalmers University of Technology, who...

Läs vidare...