Kungligt intresse för koncentrerad solenergiteknik

Prins Daniel visade stort intresse för koncentrerad solenergi när han besökte Härnösand.

Joakim Byström, Absolicon fick besök av Prins Daniel i montern.

När Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besökte Härnösand och Västernorrland under dagarna två stod bland annat solenergi på programmet. Absolicon var en av utställarna vid minimässan, och en av besökarna i montern var Prins Daniel.

– Prins Daniel har stor erfarenhet av riskkapital och vi hade ett intressant samtal, säger Joakim Byström från Absolicon, som råder kronprinsparet att komplettera pelletsuppvärmningen på Haga med solfångare.

Absolicons egen solfångare förvandlar solenergi till både el och värme. Demonstrationsanläggningar finns bland annat på Sweden Green Tech Building i Stockholm, Härnösands energipark, Skule Naturum i Kramfors och Landstinget Västernorrland.

– Vi befinner oss mellan utveckling och storskalig produktion, säger Joakim Byström, som senare på kvällen åt middag tillsammans med Kronprinsessparet på Residenset i Härnösand.

Vid minimässa på Technichus i Härnösand medverkade flera kreativa företagare från olika delar av Västernorrland, verksamma inom nya spännande branscher. Technichus är en populärvetenskaplig miljö, som genom lekfullhet och experimenterande främjar entreprenörskap och teknikintresse bland barn och ungdomar. Kronprinsessparet besökte Härnösand 7-8 november.

 

 Publicerad 2011-11-09

Stäng Stäng

Nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Absolicon direkt via e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Senaste nytt

Absolicon builds Europe's largest solar thermal field for district heating with small concentrated parabolic troughs

The Swedish Energy Agency has granted € 800 000 in co-financing to Absolicon's demonstration plant for large-scale...

Läs vidare...