Landshövding invigde solenergianläggning i Dalarna

Hundratals gröna ballonger släpptes fria när Dalarnas landshövding Maria Norrfalk invigde Bävergläntans solenergianläggning i Smedjebacken. Solfångarna från Absolicon är monterade på verkstadstaket och fungerar i samarbete med flispannan för att producera förnybar energi.

Maria Norrfalk och Ingemar Löf

Landshövding Maria Norrfalk fanns på plats för att inviga solenergianläggningen i Smedjebacken. Bakom satsningen står företagaren Ingemar Löf.

Bakom satsningen står Bävergläntans Fastighets AB, med företagaren Ingemar Löf i spetsen. Pannan för biobränsle har kompletterats med 20 hybridsolfångare från Absolicon. Installation är placerade på företagets tak, och flera av de övriga företagen på industriområdet i Gunnars är redan anslutna till ett närvärmenät som matas från Bävergläntan.

Ingemar Löf fick stora lovord under invigningen som avslutades med att 200 gröna ballonger symboliskt släpptes upp över Smedjebacken. Sedan fick gästerna tillfälle att studera anläggningen närmare. Räddningstjänsten ställde upp med en korg för de som ville se solfångarna på taket.

 

 

 

 Publicerad 2012-09-23


Stäng Stäng

Nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Absolicon direkt via e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Senaste nytt

Al Homsi Group BVI signs framework agreement on the acquisition of a production line in Cyprus

Al Homsi Group BVI (AHG BVI) | Enterprise Design & Engineering Contracting Services Group has signed a framework...

Läs vidare...