Företrädesemission och notering

För ett år sedan gjorde Absolicon en nyemission och tog in 4 miljoner för utveckling. Ett stort arbete har genomförts under året och nu planerar Absolicon att gå vidare med en börsintroduktion.

– Processen har gått fortare än jag trodde. Nu är det ett spännande arbete framför oss med att ansöka om  notering, menar Joakim Byström, Absolicons vd.

Fördelen med att vara noterad är att Absolicons aktieägare kan köpa och sälja sina aktier när de vill. Dessutom kan bolaget på ett enklare sätt finansiera framtida satsningar när aktien är noterad.

Thomas Gidlund, marknadsansvarig på Aktietorget

Många teknikföretag noterade på Aktietorget

Absolicon samarbetar med Aktietorget, en marknadsplats där många svenska teknikföretag finns.

Tomas Gidlund, ansvarig för affärsutveckling och försäljning på Aktietorget ser fram emot noteringen.

– Absolicon har en spännande produkt i en mycket intressant bransch. Notering är ett bra verktyg för finansiering när företag skall expandera på nya marknader, säger Gidlund.

Fortfarande kvarstår en del arbete. Förberedande formella beslut fattas av Absolicons aktieägare på årsstämman i mars, men styrelse och huvudägare har redan stakat ut vägen.

En del i noteringen är ett förslag till företrädesemission på 12,7 miljoner som styrelsen och huvudägarna skall presentera för årsstämman.

Läs mer: Inbjudan till årsstämma 2 mars 2016

 

 

Publicerad 2016-02-08

Stäng Stäng

Nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Absolicon direkt via e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Senaste nytt

Collaboration on improved energy storage

Absolicon has written a letter of intent with Prof. Dr. Kasper Moth-Poulsen from Chalmers University of Technology, who...

Läs vidare...