Ny, unik utbildning till Solenergiingenjör i Härnösand

Härnösand startar i höst en 2-årig solenergiutbildning som skall hjälpa fastighetsägare och industrier att använda mer solenergi i sin energiförsörjning.

”Vi kommer att bli unika i landet med att utbilda till Solenergiingenjör med VVS-kompetens, säger Karin Wahlqvist/Enhetschef”.

Initiativet till solenergiskolan togs 2005 av Joakim Byström och över 100 installatörer har utbildats. Den nya utbildningen bygger vidare på de erfarenheterna.

Joakim, som nu är vd för solenergiföretaget Absolicon, är mycket nöjd med beslutet.

-”Den nya 2-åriga ingenjörsutbildningen kommer att utbilda personal som passar bra in i vår nuvarande strategi där vi tar ett större ansvar för integration av solenergi i större byggnader och industrier” förklarar Joakim.

Den nya solenergiutbildningen kombinerar traditionella installationskunskaper med senaste tekniken inom CAD-ritning och automatiserade beräkningar av rör och flöden.

Heta Utbildningar yrkeshögskola i Härnösand har beviljats medel till solenergiingenjörsutbildningen av Myndigheten för yrkeshögskolan.

Solenergiutbildningen startar hösten 2014. Heta Utbildningar bedriver även utbildning till Drifttekniker, Synrehabiliterare och Kyl- & värmepumptekniker. Ansökan kan göras från 17 februari till den 15 maj.

Lär mer om solenergiutbildningen på http://www.hetautbildningar.se/

 

 Publicerad 2014-01-16


Stäng Stäng

Nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Absolicon direkt via e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Senaste nytt

Absolicon builds Europe's largest solar thermal field for district heating with small concentrated parabolic troughs

The Swedish Energy Agency has granted € 800 000 in co-financing to Absolicon's demonstration plant for large-scale...

Läs vidare...