Absolicon, en solresa mot visionen om att lösa världens energiproblem

Ända sedan barnsben har Absolicons grundare och vd Joakim Byström har varit fascinerad av matematik och av solenergi. Vid elva års ålder ritade han sin första koncentrerande solfångare. Här börjar historien om Absolicon.

Joakim Byström, grundare Absolicon

Joakim Byström, grundare Absolicon

Studier i teknisk fysik, forskning inom solenergi samt ordförandeskapet för ungdomsorganisationen Förbundet Unga Forskare är viktiga steg på resan mot förverkligandet av drömmen om att generera el och värme från solljus. Joakim har också deltagit i FN-panelen Commission for Sustainable Development och initierat Stockholm Junior Water Prize.

2002 finansierade familjeföretaget Logosol ett projekt för forskning inom koncentratorer. Projektet involverade ett tiotal projekt på bland annat högskolan i Borlänge, Universitetet i Lund, Uppsala Universitet och KTH. Projektet övergick 2005 i mer målinriktad form i syfte att ta fram en kommersiell produkt.

Absolicon Solar Concentrator grundades 2007 och arbete påbörjade med fullskaliga protyper, bland annat med stöd av Energimyndigheten.

Mellan 2007 och 2012 sålde gamla Absolicon solfångare för över 20 miljoner kronor med installationer i tre världsdelar. Efter en omstart 2013 med något förändrat namn har nya Absolicon Solar Collector AB fortsatt arbetet med flera spännande installationer och vinst båda de första verksamhetsåren.

Nästa destination på resan mot att erövra världen med koncentrerade solfångare är att bygga en pilotanläggning för produktion av solånga, att etablera en produktionslina för massproduktion och att skriva avtal med ett första internationellt storföretag om leverans av våra produkter.

Välkommen ombord som aktieägare, distributör eller slutkund. Kontakta oss för mer information.

Stäng Stäng

Nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Absolicon direkt via e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Senaste nytt

Collaboration on improved energy storage

Absolicon has written a letter of intent with Prof. Dr. Kasper Moth-Poulsen from Chalmers University of Technology, who...

Läs vidare...