Solenergi blev ett lyft för Bomans

Bomans lackering

Solfångarna är installerade på fabrikens tak och driver en del av verksamhetens kemiska processer.

Absolicons första installation i industrisektorn är driftsatt och klar. Kunden heter Bomans Lackering med säte i Stockholm. Solfångarna är installerade på taket och en del av verksamhetens kemiska processer.

Industrins energikrävande processer står inför allt strängare miljökrav och stigande energipriser. Utvecklingen pressar industrisektorn att söka nya lösningar för att energisäkra framtidens produktion.
Som underleverantör till den svenska telekomindustrin använder Bomans stora mängder energi till de kemiska bad som förgyller apparatlådor, så kallade elektropläteringsbad. När industriföretaget ville miljöanpassa sin verksamhet blev lösningen tio solfångare från Absolicon.
– Ökade energikostnader kommer att göra att fler och fler branscher överväger att använda solenergi för att driva sina processer, förutspår Johan Sandberg, vd för Absolicon.
Bomans Lackering kunde dessutom ta del av det statliga solelstödet vid installationen.
– Industrisektorn är en nyckelmarknad för oss. Energi från solen är inte bara miljövänlig, den är dessutom gratis. Det innebär att investeringar i solenergi minskar osäkerhetsfaktorn för anläggningens framtida energikostnader. Detta förenklar beslut vid investeringar i ny energikrävande verksamhet, säger Johan Sandberg.

 

 Publicerad 2011-08-12

Stäng Stäng

Nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Absolicon direkt via e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Senaste nytt

Absolicon builds Europe's largest solar thermal field for district heating with small concentrated parabolic troughs

The Swedish Energy Agency has granted € 800 000 in co-financing to Absolicon's demonstration plant for large-scale...

Läs vidare...