Investeringsstöd till Absolicons solfångarfabrik

Absolicon har beviljats ett stöd om 835 000 kr för att främja små och medelstora företag och till regionala investeringar i Västernorrland. I sin ansökan har företaget beskrivit en första etapp med investeringar på två miljoner i bland annat maskiner, marknadsföring och lokalanpassning.

Absolicon har som målsättning att vara en världsledande leverantör av koncentrerade solfångare. Genom utveckling, tillverkning och försäljning av solenergisystem som genererar förnyelsebar energi i olika former vill företaget bidra till att lösa världens energiproblem.

-”Länsstyrelsens stöd till vår verksamhet i detta första steg grundar för att vi i framtiden skall kunna delfinansiera även större investeringar med statliga medel” menar Joakim Byström, vd.

Absolicon har i sin ansökan beskrivit hur man med sin unika teknik, grundad på tjugo år av forskning, kan utvinna energi i olika former genom koncentrerade solfångare. Genom att koncentrera solljuset minskar kostnaderna för tillverkning och installation samtidigt som systemet ger ett högt energiutbyte i form av solvärme, solel, solkyla, solhetta och solånga.

Läs artikel på Allehanda Media

Statligt stöd till investeringar, Allehanda Media. Publicerad

 

Publicerad 2015-10-16

 

Stäng Stäng

Nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Absolicon direkt via e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Senaste nytt

Collaboration on improved energy storage

Absolicon has written a letter of intent with Prof. Dr. Kasper Moth-Poulsen from Chalmers University of Technology, who...

Läs vidare...