Teplantager i Kenya

Det finns många möjliga marknader för Absolicons koncentrerande solfångare. Kina är naturligtvis i fokus, men under hösten kommer bolaget att undersöka flera andra intressanta marknader för att ha en god omvärldsbevakning och kunna fokusera på rätt nischer.

Parminder Singh inspekterar teblad från en teodling som tillhör företaget Unilever som bland annat tillverkar världens mest sålda te, Lipton.

Sedan ett år tillbaka har Absolicon kontakt med företaget Tealand i Kenya som levererar sorteringsutrusning och vädringstråg för teblad i Kenya.
Tefabrikerna bränner stora mängder ved för att producera ånga. Veden kommer från enorma eukalyptusplantager och förbrukningen skulle kunna minskas avsevärt med solånga från T160.
Genom att besöka både tillverkare, underleverantörer och finansiärer får Absolicon en god bild av möjligheterna att sälja en produktionslina till Kenya. Eukalyptusodlingarnas mark behövs till mer teodlingar och hanteringen är besvärlig, så intresset för koncentrerad solenergi är stort.
Slutsatsen är att behovet är flera hundra tusen kvadratmeter solfångare, men först behövs det en pilotinstallation i Kenya.

Publicerad 2017-09-08

Stäng Stäng

Nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Absolicon direkt via e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Senaste nytt

Absolicon builds Europe's largest solar thermal field for district heating with small concentrated parabolic troughs

The Swedish Energy Agency has granted € 800 000 in co-financing to Absolicon's demonstration plant for large-scale...

Läs vidare...