Uppdatering kring arbetet på kinesiska marknaden

Joakim Byström presenterar Absolicons solfångare för Mr. HeJian President of CCPIT-Hunan, Mr. Bambang Susantono, Vice President, Knowledge Management and Sustainable Development, Asian Development Bank, Mr. Chen Zhongbo Deputy Secretary-general of Hunan Provincial People’s Government, Mr. Chen Xiangqun Executive Vice Governor of Hunan Province, Ms. Hu Xin Translator och Mr. Zhang Fan Deputy Secretary General of AP LCT Summit.

 

JV bildat för att förvärva produktionslina

Processen att sälja en produktionslina för Absolicons koncentrerande solfångare fortsätter. De två kinesiska företag som samarbetar för att förvärva produktionslinan är ett energi­effektiviserings­företag baserat i Peking men med kontor runt om i Kina och ett tillverkningsföretag i Sichuanprovinsen som tillverkar bland annat turbinblad och komponenter till bilindustrin.

De båda företagen har nu bildat ett gemensamt Joint Venture och fortsätter processen att få nödvändiga tillstånd för att driva verksamheten. Finansieringen är enligt våra kinesiska partner klar. Affären uppskattas som tidigare meddelats till 20-25 MSEK.

Enligt våra kinesiska partners kan kontraktet skrivas under och första betalning komma under innevarande kvartal, men vår erfarenhet är att denna typ av processer ofta drar ut på tiden.

Det finns intresse från fler kinesiska företag att investera i produktionslinjer. Vi för dock inga andra förhandlingar just nu, utan prioriterar processen i Sichuan.

Asia-Pacific Summit on Low Carbon Technology

Inbjudan från Asian Development Bank (ADB) till Asia-Pacific Summit on Low Carbon Technology som vi deltog på under oktober resulterade i nya spännande kontakter i flera provinser och Joakim Byström presenterade Absolicons teknik för ledningen för ADB. Konferensen överträffade våra förväntningar genom att samla många länders representanter och den utställningsdel där Absolicon deltog var påkostad och välplanerad.

Kontakter med underleverantörer i Kina

Vi har besökt ett antal möjliga underleverantörer i Kina. Ett av de företag vi utvärderar är solenergiföretaget Himin Solar med ett brett utbud av komponenter till solenergi­anläggningar. Grundaren Huang Ming tog emot oss och vi berättade om vår vision för koncentrerad solenergi i Kina. I nästa steg kommer vi att utvärdera Himins möjligheter att leverera den speciella produktkvalitet som vi behöver.

 

Publicerad 2016-11-28

Stäng Stäng

Nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Absolicon direkt via e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Senaste nytt

Absolicon builds Europe's largest solar thermal field for district heating with small concentrated parabolic troughs

The Swedish Energy Agency has granted € 800 000 in co-financing to Absolicon's demonstration plant for large-scale...

Läs vidare...